Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Mi történik, ha vízköves a bojlerem?

A vízkövesedés hatására szép lassan lecsökken a víztartály térfogata, azaz egyre kevesebb víz fér a bojlerbe. A legnagyobb probléma mégsem ez. Az igazán nagy gondot a vízkő hőszigetelő tulajdonsága okozza.

A vízkő ugyanis pompás szigetelőanyag, ami a villanybojler esetében a hőátadást akadályozza.  Márpedig a villanybojler működése ezen alapul: a tartályába töltött vizet egy elektromos fűtőszál melegíti fel úgy,
hogy a belé táplált elektromos áramot először hővé alakítja, majd átadja a felmelegítendő víznek.

Ha a vízkő rárakódik és rossz hővezető tulajdonságával szigeteli a fűtőszálat, az lassabban, és összességében több
energiát felvéve tudja csak a kívánt hőmérsékletre melegíteni a bojlerben lévő vizet.

Más szóval: ugyanazért az eredményért (például hogy kapjunk 120 liter 60 fokos vizet) bojlerünknek többet kell dolgoznia. Mivel a bojler teljesítménye állandó (pl. 1900 Wattos), nem tud több energiát felvenni azért, hogy a megszokott idő alatt melegítse fel a vizet. Hogy feladatát mégis ellássa, egyet tehet: ugyanezt az energia mennyiséget hosszabb időn keresztül veszi fel, hosszabb ideig fűt, s így éri el a kívánt hőfokot.

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website