Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Mi az a vízkő?

A vízkő a csapvízben található oldott állapotú ásványi anyagok (pl. magnezit és mészkő) kiválásával és egymásra rakódásával keletkezik. A folyamat magasabb hőmérsékleten felgyorsul, ezért a vízkő leginkább a melegebb felületeken csapódik ki – a villanybojler esetében a víz felmelegítéséért felelős fűtőszálon. Amikor a vízkőréteg már elég vastagra hízott és nem bírja el a saját súlyát, rétegesen leválik, majd felhalmozódik a bojler alján.

Bár a vízkő képződésének mértéke egyaránt függ a víz keménységétől, a beállított hőfoktól és a felmelegített víz mennyiségétől, még visszafogott melegvíz használat (napi 100 liter), közepes (20 német keménységi) fokú vízkeménység, és az optimálisnak mondható 60°C-os vízhőmérséklet esetén is egy év alatt akár 3,5 kiló (!) vízkő is felhalmozódhat bojlerünkben.

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website