Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Hajdú villanybojler bekötése Budapesten

Hajdú villanybojler bekötése csak állandó jellegű lehet fix csatlakozással. Fali dugaszoló alkalmazása tilos!Bár sok helyen használják így, ettől még nem szabályos ez a fajta bojler bekötés! (Így garanciát se vállal a Hajdú szakszervíz) Édrekesség egyes bojlerek pl:ARISTON VELIS EVO  Fali dugaszolóval vannak ellátva.

Az érintkezők meglazulásával apró szikrák húznak át a két érintkező között ez melegedést okoz és a végeredmény a akár zárlat is lehet.  A hibás  bojler bekötés nem csak a tűz veszélyes, hanem az áramütés  is okozhat.

A hálózati áramot mindkét pólust megszakító kapcsolón keresztül kell a bojlerhez vezetni, aminek a nyitott érintkezői közötti távolság legalább 3 mm. Ennek magyarázata, hogy  javítás, karbantartás  során a bojler biztonságosan feszültségmentesíthető kell, hogy legyen.Fontos, hogy a hálózati csatlakozó vezeték keresztmetszete: 1,5 mm2 – 4 mm2 az adattáblán feltüntetett teljesítménytől függően.
A készülék teljesítménye Wattban van megadva . A mostanában forgalmazott leggyakoribb típusok:

(Z80 Erp, Aq120 Erp) 1800W teljesítményű fűtőszállal vannak ellátva.

A teljesítmény a feszültség és az áramerősség szorzata, ebből következik, hogy a teljesítmény (pl: 1800W) elosztva a feszültséggel (230V) az áramérősséget kapjuk Amperben (A)  ez példánkban  7,82 A.

 A szabvány szerint a 1,5 mm2 keresztmetszetű vezeték (3×1,5 kábel) 10A biztosítékkal biztosítható. 

Bojler bekötésnél a csatlakozó vezetéket az új típusoknál (Z80Ek1,Z80Erp) a hőmérsékletszabályozó / korlátozó csavaros csatlakozó pontjára kell bekötni. Régebbi típusoknál (Z80E.Z80H )a csatlakozó vezetéket a sorkapocsba kell bekötni. A védővezetőt (zöldsárga) a zárófedél földelő csavarjára kell csatlakoztatni. A csupaszított vezetékvéget a földelő alátét alá helyezzük és rugós alátéttel,valamint anyával rögzítjük. A bojler bekötéshez vegye ki a fedél csavarjait,  és vegye le azt, így az elektromos szerelvények hozzáférhetővé válnak.villanybojlert védőföldelés nélkül üzemeltetni tilos!

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website