Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Az ideális bojler Budapesti vagy vidéki lakásába

Vannak átlagos vízfogyasztást becslő számok, de mind tudjuk, hogy a családok ahányan annyifélék.
Egyes nagy famíliáknak elegendő a 120 l-es vízmelegítő is,míg máshol ugyanannyi gyerek mellett 200 l-es villanybojler a jó választás az igényelt melegvíz előállításához.

Azt mondják, egy főre átlagos 50 l vizet kell számolni naponta. Ez a becslés természetesen nem tér ki arra,hogy agyerekek mennyivel több vizet használnak a pancsolás során, vagy, hogy a napi játék után hányszor kell mosakodni,kezet mosni, mosogatni. Ne feledjük, hogy a melegvíz-használatunk alá- vagy túlbecslése is rontja a bojler hatékonyságát,nekünk pedig kellemetlen hideg zuhanyt okozhat.Nem elhanyagolható érv a bojler mellett az sem, hogy könnyen és egyszerűenfelszerelhető, a cseréje is sokkal egyszerűbb,mint a gázos megoldásé. A felszereléshez azért érdemes építész szakemberrelkonzultálni, a víz és elektromos hálózatra kötést pedig végezze szakember.
Van, ahol ez a kérdés egyáltalán nem is kérdés. Ahol be van vezetve a gáz, ott sokan döntenek a kombi kazán, vagy gázos átfolyós vízmelegítő mellett. Jogosan. Azonban a bevezetett földgáz nélküli helyeken a melegvíz előállítás általában csak villanybojlerrel oldható meg. Akkor is az elektromos vízmelegítő lehet a jó választás, ha nincsen kémény, hiszen ehhez a megoldáshoz csak elektromos csatlakozóra van szükség.
Ha a bekerülési költség perdöntő a melegvíz-előállítás során, akkor is a bojlert érdemes választani. Ugyan a villanyáram drágább, mint a gáz, de éjszakai árammal működtetve sokat spórolhatunk.

Próbáljuk meg feljegyezni egy átlagos napunk vízfelhasználását, mielőtt új vízmelegítőt vásárolunk, így biztosan reális képet kapunk az igényeinkről.

Tervezzünk vele előre! A bojler nagy, kell neki a hely.
Vásárlás előtt mérjük fel a háztartás vízfogyasztását, hogy megfelelő méretet válasszunk! Ha jól becsültünk, nem fog kifogyni a melegvíz a tartályból.
Mérjük fel, hogy milyen funkciókkal felszerelt típust akarunk! Igaz ugyan, hogy a villanybojler egy egyszerű konstrukció műszakilag, de ennek ellenére számos opció közül választhatunk. Ha olcsóbb megoldásra vágyunk,
megfontolandó az automatikus termosztáttal felszerelt verzió, mint a , ahol a gyárban beállított hőfokkal dolgozik a berendezés.
Ez egy egyszerű megoldás, de ha nincs igény a manuális hőmérséklet szabályzásra, akkor megéri ezt a típust választani, hiszen az beszerzési költségében is megmutatkozik az egyszerűsége: kedvezőbb az ára.
Ha magunk állítanánk be a hőfokot, akkor . Persze itt is vannak különbségek. Ha hajlandóak vagyunk kicsivel többet áldozni, akkor LCD kijelzős, rendkívül pontos hőfokszabályzós verziót is vásárolhatunk. Ezeknél a típusoknál nagyon precízen lehet beállítani a hőfokot, amelynek segítségével spórolhatunk az energiával.Ráadásul ezeknél a modelleknél akár a megvásárlás után is kitalálhatjuk, hogy hogyan szereljük fel a bojlert, hiszen (álló, fekvő)kivitelben is léteznek.Mégis inkább fektetve mutat jobban, mint állítva? Installáljuk bátran úgy.

Befér vajon?

Ilyenkor sokan alább adnak az optimális igényeikből, lemondanak bizonyos funkciókról és kényelmi megoldásokról, hogy megvalósulhasson a projekt.
Pedig erre nincs szükség. A minden felszereltségben több verzióban kaphatóak.

A rendelkezésre álló tér tehát nem lehet akadály, nem kell kompromisszumot kötnünk csak azért, mert nincs hely álló verziónak a fürdőszobában, vagy a gardróbba csak egy vékonyabb tartály férne el.

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website