Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Villanybojlert gázkészülék helyett

Az Elektromos vízmelegítők (villanybojler) olyan helyen is telepíthető, ahol a Gázfűtésű, Gázkészülék vízmelegítők elhelyezése Már nem oldható meg, vagy egyáltalán nincs gázellátás. Sajnos mindenki életében, aki  Gázkészüléket, gázvízmelegítőt használ, eljön a pillanat, amikor Gázkészülék, gázbojler szerelőre lesz szüksége,majd szembesül, a ténnyel mikor Gázkészülék, gázszerelő mester nem javasolja a Gázkészülék, gázvízmelegítő felújítását, ugyanis túl régi elavult és gazdaságtalan a javítása. Majd amikor úgy döntünk, hogy vásárolunk egy másik Gázkészüléket, gáz vízmelegítőt, mindenki megdöbbenésére, ismételten szembe találkozunk, a ténnyel, hogy a gázbojlerek szakszerű üzemeltetésének milyen szigorú szabályai vannak. Ezért ha megszeretnénk felelni ezeknek a szigorú feltételeknek és nem rendelkezünk hozzá megfelelő helyi adottságokkal olykor még bele is törhet a bicskánk. Nem beszélve, ha kötelezik és előírják a kémény felújítását bélelését, légbevezetők beépítését, több száz ezres összeget is elérhet.

Az átfolyós Gázkészülék, gázmelegítőkhöz tartozó gravítációs kémények eléggé elavultak, amelyet bizonyít a fűtési szezonban bekövetkezett rengeteg baleset is. Minden fűtési szezon előtt felhívják az emberek figyelmét arra, hogy ellenőriztessék a kéményeket és a berendezéseket, hogy ezzel megelőzhessék a problémát, de ez sokszor sajnos elfelejtődik, vagy elmarad, általában a pénzspórolás miatt. Ha pedig a kémény régi, akkor nagyon könnyen baleset követkehet be. A Gázkészülék, gázvízmelegítő megszüntetése villanybojler felszerelése lehetne a megoldás erre a problémára. Ekkor térhetünk át egy másik alternatívára az elektromos vízmelegítőre, villanybojlerre, kiküszöbölve a már fent említett szigorú feltételeket ez az alternatíva nem igényel kéménycsatlakozást és nem áll fenn szénmonoxid-veszély sem. Mivel nem kell a kéményhez igazítani.

A vásárlás előtt nagyon fontos az új elektromos vízmelegítőnk, villanybojler készülék jó kiválasztása is. Sok olyan villanybojler van már, amely energiatakarékos módban üzemel, így nem fogyaszt olyan sokat, és még biztonságos is.Magyarországon a legtöbb háztartásban 80-120 literes készülékek üzemelnek, amelyek egy 3-4 tagú család meleg víz igényét elégítik ki. Azonban ha gázbojlerről szeretnénk villanybojlerre váltani, az elektromos vízmelegítő, villanybojler készülék számára a készülék számára földelést és külön áramkört kell biztosítani, tehát külön kismegszakítóval kell rendelkeznie, a tulajdonosnak illetve Fi relé beszerelése más néven érintésvédelmi relé vagy áramvédő kapcsoló (ÁVK) is kötelező. (konnektorba bekötés nem minden esetben engedélyezett) Az elektromos bekötést az érvényben lévő normáknak és előírásoknak megfelelően kell elvégezni. A készülék elektromos bekötését bízza szakértőkre, amelyek erre jogosultak, és akiknek kötelező betartani minden szereléssel, és bekötéssel összefüggő biztonsági előírást.

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website