Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Vízszintesen elhelyezett bojlerek

Gyakran felmerül a felhasználók körében az a kérdés, hogy lehet-e a villanybojlert vízszintesen szerelni. Ez a téma azért élvez prioritást, mert többnyire a vízszintes szerelést azok kérik, akiknek egész egyszerűen, helyhiány miatt nincs lehetőségük a hagyományos elhelyezésre. Tehát ebben az esetben gyakorlatilag a meleg víz léte, vagy nem léte a tét. Az persze csak még inkább növeli a bizonytalanságot, hogy számos, téves elképzelés, pletyka kering a köztudatban azokról, a nem létező hátrányokról, melyekkel az így elvégzett szerelés jár.

Néhány tényt ettől függetlenül érdemes megemlítenünk, hiszen a vízszintes szerelés nem csak a helykihasználás szempontjából tér el a hagyományos módszertől. A víz nem képes úgy berétegződni fekvő helyzetű berendezés esetén, mint amikor függőleges bojlerről beszélünk, ezért a csapolás során a hideg víz hamarabb keveredik össze a felmelegített vízzel, tehát viszonylag gyorsan kihűti azt.

A bojlereket gyártó cégek rengeteg típusból kínálnak „elfektetett” verziót, tehát attól sem kell tartania, hogy majd nem tud ideális eszközt választani, a kínálat kicsinysége miatt.Azon sztereotípiák miatt nem kell aggódnia, melyek riogatják a felhasználókat kezdve azzal, hogy a vízszintesen beüzemelt gépben lényegesen nagyobb a vízkövesedés, zárva azzal, hogy ezek a szerkezetek gyorsabban romlanak el, hibásodnak meg.

 

De akkor mégis mi a megoldás? A problémakört laboratóriumokban is kutatták, ahol kimutatták, hogy a víz melegítésének hatásfoka 30%-kal kevesebb a vízszintes, mint a függőleges bojlerben. Azaz, ha ön eddig úgy számolt, hogy egy 120 literes típus épp elegendő lenne háztartása számára, akkor úgy tudja kihúzni a jelenség méregfogát, ha nagyobb tartállyal rendelkező fajta mellett dönt.

Végül tehát a „lehet-e a villanybojlert vízszintesen szerelni” kérdésre igen a válasz, és az esetlegesen, az üzemelés módjából származó hátrányokat könnyen kivédheti.

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website