Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

HAJDU VILLANYBOJLER KIVÁLASZTÁSA TELEPÍTÉSE BUDAPESTEN

HAJDU VILLANYBOJLER KIVÁLASZTÁSA TELEPÍTÉSE BUDAPESTEN

 

Villanybojler kiválasztása, mekkora és milyen bojlert válasszunk. Alábbi cikkünkben igyekszünk némi segitséget nyújtani ahhoz, hogy a villanybojler típusának kiválasztása megfelelő legyen.

Hiszen egy ilyen nemü beruházás esetén az optimális az, ha évtizedekre kipipáljuk a problémát, s az elektromos vízmelegítő segítségével megkönnyítjük saját, és környezetünk életét.

A kiválasztáshoz, azonban fontos mérlegelni néhány szempontot, melyek nagymértékben befolyásolják a későbbi használatot.

HOGYAN VÁLASSZUNK VILLANYBOJLERT

Az ingatlanban lakó személyek számának, és a meleg víz függvényében érdemes tervet készíteni.

Amennyiben a víz hőmérsékletét 45 C-ra becsüljük úgy egy család napi átlagos fogyasztása 40-50 litert tesz ki, természetesen személyenként.

legjobb villanybojlerek többsége 80-120 literes, amelyek teljes mértékben megfelelnek egy 3-4 tagú család igényeinek.

Alapvető gondolat, hogy egy egyszemélyes lakásba, vagy éppen egy üzletbe felesleges ekkora kapacitású készülékben gondolkodni.

Ennek oka a praktikumon kívül a takarékosság is, hiszen egy ki nem használt, túlzott méretű tartály túl sok energiát emészt fel, ami látványosan megnövelheti a kiadásokat.

Persze a másik véglet sem jó, hiszen egy alulméretezett bojler esetén hamar elfogy a rendelkezésre álló meleg víz, s utána maximum csak langyos víz nyerhető, mivel a tartályos bojlerek átfolyó teljesítménye elhanyagolható nagyságú.

Azt is érdemes számba venni, hogy az ingatlan hány pontján van szükség meleg vízre.

Alaphangon ilyenkor szóba kerül a fürdőszoba, a konyha, sőt, ha külön helyezkedik el, akkor a mosdó is.

Ebben az esetben például nem biztos, hogy az a legelőnyösebb döntés, hogyha egy készülékre testáljuk rá az egész lakás meleg víz ellátását.

(Gondoljunk csak bele mekkora veszteség érhető el akkor, ha mondjuk a mosogató nagy távolságra helyezkedik el a bojlertől…)

A villanybojlerek felépítése viszonylag egyszerű, így az áruk is elérhető.

Persze az alapfelszereltségű modelleken kívül egyre bővebb a vásárolható készülékek skálája, kezdve az LCD kijelzős típusokkal, folytatva az elektronikus hőmérsékletszabályozós, intelligens fajtákkal.

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website