Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Hajdu bojler – biztos választás mindenkinek

Hajdu bojler – biztos választás mindenkinek

 

Amikor otthoni melegvíz-előállításról beszélünk, bizonyára a legtöbbeknek a Hajdu bojler fog eszébe jutni, hiszen ez a legelterjedtebb márka a piacon.

 

A villanybojler már önmagában is egy igazán takarékos, hatékony eszköze a használati melegvíz készítésnek, főleg úgy, hogy könnyedén társítható napelemes rendszerekkel vagy más megújuló energiaforrással is, de nem mindegy, hogy az otthonunkba kerülő modellnek mennyi a bekerülési, telepítési és főleg karbantartási költsége. Milyen gyakran lesz szüksége bojlerjavítási szolgáltatásra?

 

Az alábbiakban erről a sok háztartásban csendben szolgáló eszközről lesz szó, és persze néhány trükkről, ami még zavartalanabbá és örömtelibbé teheti a használatát.

 

A takarékosság ára

 

Kezdjük egy közkeletű tévedés eloszlatásával, ami a spórolás mikéntjére vonatkozik. Sokan azt gondolják, hogy sokat spórolhatnak, ha alacsony hőmérsékletet állítanak be a készüléken. Magyarán nem készítenek vele igazán meleg vizet, azt gondolván, hogy így energiát spórolhatnak, hiszen a langyosabb víz kevesebb áram felhasználásával készül el és a bojlerrel kapcsolatos szolgáltatásaink sem lesznek aktuálisak a visszafogott használat miatt.

 

A villanyszámla alapján igazuk is van, hiszen ez a döntés összhangban van a fizika alapvető törvényszerűségeivel, viszont egy – akár egyéb komoly költségeket is jelentő – egyéb kockázatot rejt magában: a kórokozók elszaporodásának lehetőségét.

 

Talán nem kell sokat bizonygatni, hogy a nedves közeg kedvez a baktériumok szaporodásának, ami magas hőmérsékleten korlátokba ütközik, viszont ha kellemes, langyos meleg uralkodik a bojlerünkben, ott bizony virulni fog a baktériumflóra, ami aztán megannyi betegségnek lehet a szó szerinti melegágya, és könnyen megeshet, hogy amit a villanyszámlán megspóroltunk, azt elköltjük gyógyszerre és orvosra.

 

Legionella elleni beépített védelem

 

A legkomolyabb veszélyt a Legionella baktériumtörzs jelenti, ami komoly légzőszervi, emésztőrendszeri, sőt idegrendszeri tüneteket is okozhat.

 

Az újabb Hajdu bojlerekben van egyébként beépített védelem ezek ellen, hiszen bármilyen beállítás mellett megadott időközönként 60 Celsius-fok fölé melegíti a vizet, ezzel fertőtlenítve a tartályt, de ha Ön még nem ilyen típussal rendelkezik, akkor a hőmérséklet beállításánál mindenképpen érdemes figyelni.

 

MI jellemzi az újabb Hajdu bojlereket?

 

A Hajdu bojlereket jellemzően 80, 120 és 150 literes űrtartalommal vásárolhatjuk, a fali elhelyezés a leggyakoribb, függőlegesen rögzítve a megfelelő konzolokkal. Mint fentebb említettük, az automatikus antilegionella funkció igazán hasznos és megnyugtató védelmet nyújt a baktériumok elszaporodása ellen, bármilyen beállítás mellett.

 

A legújabb bojlereket egyedi fejlesztésű rétegfűtésű elektronikával szerelik, melynek beállítását, karbantartását, javítását szervizmenü segíti. A beállításokat könnyedén, LED kijelzőn tájékozódva végezhetjük, sok modellnél a tartály alsó és felső részében a hőmérséklet külön szabályozható (80 Celsius-fokig).

 

Nem okoz zavart az éjszakai áramról való használat, illetve van rajta “Nem vagyok otthon” funkció is, ami segít elkerülni a felesleges energiafelhasználást.

 

Ezek az újabb Hajdu bojlerek pontos tájékoztatást adnak működésükről, hiszen mutatják a hátralévő fűtési időt, és azt is jelölik, hogy éppen melyik fűtőszál fűt (hiszen ezeket már több szállal vértezik fel).

Az esedékes szerviz időpontját sem kell bevésni a naptárba, hiszen a készülék jelez, mielőtt letelne a kritikus két év, illetve azt is tudatja velünk, ha legalább egy zuhanyzáshoz elegendő vízmennyiség a rendelkezésünkre áll. Ha kérdése van, keressen minket bátran!

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website