Sokéves vízszerelő tapasztalatunk eredményeként garantált minőséget biztosítunk a vállalt munka gyors, pontos és precíz elvégzését illetően, hiszen mindig megrendelőink maximális elégedettségére törekszünk.
+36304202376

Budapest és Pest megye

|

Hívható: 7-20-ig

Kövessen minket
Top

Blog

Mire kell figyelni csapbekötés esetén?

Mire kell figyelni csapbekötés esetén?

Mi minden esetben azt szoktuk javasolni, legyen a feladat csapbekötés vagy egyéb bojlerrel kapcsolatos teendő, hogy a legegyszerűbb vízszerelési munkát is bízza szakemberre.

Víz- és bojlerszerelési szolgáltatásaink teljes körűek, és a felmerülő váratlan problémák megoldásához szükség lehet a hozzáértésére és tapasztalatra, nem mindig elegendő, amit a “csináld magad” videókból összeszedhet.

Viszont azt is tudjuk, hogy mégis sokan nekivágnak egyszerűbb feladatoknak, ezért most a leggyakoribb esetről, a csapbekötésről összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Vizet elzárni!

Pont mint a villanyszerelésnél, itt is a rendszer nyugalmi állapotba helyezésével kezdünk minden műveletet, magyarán el kell zárni az ingatlant ellátó főcsapot. Sokaknak már ennek megtalálása is kihívást jelent. A vízóra közelében kell keresni, jellemzően közvetlenül az előtt került beszerelésre.

A rendszerben lévő nyomást is ki kell engedni, azaz meg kell nyitni a csapot, esetleg többet is, és várni, amíg nem folyik ki a rendszerből a víz. Ha a csaphoz vezető szakaszon több elzárási pont is van, a biztonság kedvéért érdemes mindegyiket elzárni.

A flexibilis bekötőcső installálása

A flexibilis bekötőcsövet – mely a csapot köti össze a hálózattal – először a csaptelep alsó részén található belső menetes lyukba kell betekerni. Maga a cső egyébként jellemzően a megvásárolt csaptelep tartozéka, még a boltban érdemes ellenőrizni, hogy a másik vége kompatibilis a meglévő sarokszeleppel, illetve a hosszúsága is megfelel-e a helyi adottságoknak. Nincs annál bosszantóbb, amikor már szerelés közben derül ki a hiba.

Amennyiben tudomása van róla, hogy a hálózatban Önnél extra magas víznyomás uralkodik (pl. domboldali ingatlanok esetén), érdemes speciális, erre méretezett flexicsövet beszerezni.

Arra is figyelni kell, hogy a szigetelő kis gumigyűrűk megfelelően a helyükre illeszkedjenek a szerelés során. A menetet nem szabad túlfeszíteni, mert megrepedhet, és ez szivárgást vagy intenzív vízfolyást eredményezhet.

Csapbekötés helyesen

A vízszerelés professzionális módon civilként nehezen elvégezhető, hiszen számtalan dologra kell odafigyelni. A csaptelepeket jellemzően a mosdón vagy mosogatón erre a célra kialakított lyukra kell elhelyezni, de van, amikor a munkalapra vagy éppen a falra kerül.

A helyére már betekert hollanderrel és flexibilis csövekkel tegyük a csapot, ezután jöhet a rögzítés a hollanderhez tartozó anyacsavarok segítségével. Az anyák megszorításához használjon csőkulcsot, ügyelve, hogy se a menetben, se a mosdó- illetve mosogatókagylóban ne tegyünk kárt.

Figyelni kell, hogy a csaptelep és a mosogató közötti gumigyűrű és az anyacsavar, valamint a mosogató alsó része közé helyezett gumigyűrű megfelelően illeszkedjen a jó szigetelés és a stabil tartás érdekében.

Miután a csaptelepet helyesen rögzítettük, eljött az ideje, hogy a flexibilis csöveket a sarokszelepbe tekerjük, ügyelve arra, hogy a hideg és a meleg vizes csövek az őket illető kiállásba kerüljenek.

Miután a csaptelepet üzembe helyeztük, nyissuk ki ismét a főcsapot és ellenőrizzük, hogy nem tapasztalunk-e valamelyik csatlakozási pontnál vízfolyást vagy szivárgást! Illetve azt is nézzük meg, hogy a keverőkar is megfelelően működik-e. A hálózati víz elzárásakor gyakori esemény, hogy a víz újbóli kinyitásakor – a visszaadott nyomás hatására – leválik a vezeték faláról és a folyó vízbe kerül. Érdemes ezért az első megnyitás előtt a prelátort eltávolítani, és csak akkor visszahelyezni, amikor már tiszta víz folyik.

Amennyiben kérdése van vagy igénybe venné szolgáltatásainkat, keressen bennünket bizalommal!

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website